Σύνοψη της Συνεδρίασης του ΔΣ της Ένωσης από 10.12.2019

25 Μαρτίου 2020

Ένωση Ελληνικών Επιχειρήσεων Θέρμανσης και Ενέργειας

Δελτίο Τύπου

Σύνοψη της Συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης από 10.12.2019

Η Ένωση Ελληνικών Επιχειρήσεων Θέρμανσης και Ενέργειας (ΕΝ.Ε.ΕΠΙ.Θ.Ε) ενημερώνει τα μέλη της με το παρόν Δελτίο Τύπου σχετικά με τα θέματα που συζητήθηκαν στο Διοικητικό Συμβούλιο κατά την 10η Δεκεμβρίου 2019 στις εγκαταστάσεις της εταιρίας «ΘΕΡΜΟΓΚΑΖ Α.Ε.» στην Παλλήνη.

Στην συνεδρίαση, πέραν της απαρτίας των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, ήταν παρόντες και ο κ. Β. Τοιχομοίδης, τ. Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθ. Σύμβουλος της THERMOGROUP Α.Ε., καθώς και ο Διευθ. Σύμβουλος της ΘΕΡΜΟΓΚΑΖ A.E. και τ. ΓΓ του ΔΣ της Ένωσης, κ. Σ. Κατσιμίχας, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για την ευγενική φιλοξενία στις εγκαταστάσεις της εταιρίας.

Τα θέματα που συζητήθηκαν καθώς και σύνοψη των θέσεων των μελών του Δ.Σ. παρατίθενται κάτωθι ως εξής:

Συνάντηση μελών του Δ.Σ. της ΕΝΕΕΠΙΘΕ με στελέχη του ΥΠΕΝ σχετικά με το Πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον ΙΙΙ»
Ο Πρόεδρος ΔΣ, κος Γιωτόπουλος, μαζί με τον Αντιπρόεδρο, κο Φούρλα, το Γ.Γ. κο Φωτόπουλο και το πρώην μέλος ΔΣ κο Κατσιμίχα συναντήθηκαν σε ένα πολύ θετικό κλίμα με την Διευθύντρια του Τμήματος της «Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ Υπ.Ε.Ν. – Τομέας Ενέργειας» του ΥΠΕΝ, κα Γ. Νίκου και την συνεργάτιδά της κα Κωνσταντινοπούλου και ενημερώθηκαν για τα σχέδια του Υπουργείου για την 3η φάση του προγράμματος «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον».
Συνοπτικά, οι εκπρόσωποι του ΥΠΕΝ ενημέρωσαν τα μέλη για τα εξής:
α. Κατά την Τρίτη φάση του προγράμματος θα προηγηθούν οι παλαιοί αιτούντες οι οποίοι δεν προχώρησαν σε υλοποίηση λόγω έλλειψης χρόνου/εξάντλησης πόρων.
β. Η Τρίτη φάση του προγράμματος δεν θα εμπεριέχει καμία αλλαγή προκειμένου οι νέοι αιτούντες να μην έχουν ευνοϊκότερες ή δυσμενέστερες προϋποθέσεις από τους αιτούντες των προηγούμενων φάσεων του προγράμματος.
γ. Η μοναδική αλλαγή που μπορεί να συντελεστεί αφορά το ύψος της επιδότησης, το οποίο ενδέχεται να διαμορφωθεί μειωμένο.
δ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες των εκπροσώπων του ΥΠΕΝ, περίπου το 60% των δικαιούχων της επιδότησης αφορούσε επεμβάσεις στον κλάδο της Θέρμανσης και του Κλιματισμού, έναντι του 20% που αφορούσε στον κλάδο κατά την προηγούμενη φάση του προγράμματος.

Οριστικοποίηση κειμένων και δημιουργικών για διαφημιστικές καταχωρήσεις της Ένωσης Τα μέλη συμφώνησαν σε τελικά κείμενα και διαφημιστικές καταχωρήσεις

Παρακολούθηση πορείας δηλώσεων συμμετοχής σε Ομάδες Εργασίας
Τα μέλη του ΔΣ επεσήμαναν ότι η συμμετοχή των μελών στις Ομάδες Εργασίας είναι – δυστυχώς – μηδενική.
Προτάσεις για κινητοποίηση των μελών για συμμετοχή.

Προτάσεις αξιοποίησης Sticker με το λογότυπο της ΕΝΕΕΠΙΘΕ.

Διοργάνωση συνάντησης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης
Τα μέλη του ΔΣ αποφάσισαν να καλέσουν τα μέλη της Ένωσης σε μία εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας την 23.01.2020 και ώρα 18:30 στην ταβέρνα «Μοναξιά».
Με αυτό τον τρόπο, τα μέλη της Ένωσης θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν όλα μαζί υπό το κοινό πρίσμα της Ένωσης και να ανταλλάξουν απόψεις κατά την διάρκεια ενός ευχάριστου γεύματος και της κοπής της πρωτοχρονιάτικής πίτας.
Το κόστος της εκδήλωσης θα καλυφθεί από τα μέλη με αντίτιμο 30 €/άτομο.
Τα μέλη του ΔΣ θα επικοινωνήσουν τηλεφωνικά και γραπτώς με τα μέλη της Ένωσης για να ελέγξουν την διαθεσιμότητά τους για αυτή την εκδήλωση

Προβολή της Ένωσης σε ραδιοφωνικούς σταθμούς.
Έχουν γίνει προτάσεις από δημοσιογράφους ραδιοφωνικών σταθμών για συνέντευξη της Ένωσης σχετικά με το θέμα της εξοικονόμησης στην Θέρμανση.
Το θέμα εξετάζεται περαιτέρω ολιστικά.

Διεύρυνση τακτικών ή/και αρωγών μελών της Ένωσης με σκοπό την περαιτέρω ισχυροποίηση του κλάδου.

Βασιλίσσης Σοφίας 21
T.K. 106 74, Αθήνα
210 363 1207

© ΕΝ.Ε.ΕΠΙ.Θ.Ε.
All rights reserved